Corona ‘Go away’!

Wilma, wat merkte je voordat je de huisarts belde?
“Ik voelde mij absoluut niet goed. We belden de huisarts en na enige uitleg is een corona-arts gestuurd. Hij was helemaal verpakt, de buurt liep uit om het te zien. Nee, leuk is dat niet.”
Wat gebeurde er daarna?
“Eerst kwam ik in een ziekenhuiskamer terecht. Via een babyfoon werd er met mij gecommuniceerd. Mijn man hield een blog bij, zodat ik na afloop de gebeurtenissen kon teruglezen. Veel weet ik niet meer van de periode op die kamer. Op 31 maart werd ik naar de IC overgebracht. Daar werd ik twee en een halve week slapende gehouden. Van die tijd weet ik natuurlijk niets. Het vreemde is dat ik me wel mijn dromen herinner, heel onprettig en beangstigend. Het ging helemaal niet goed met mij, de arts belde mijn man en vroeg hem of ze een alternatief middel mochten gebruiken. Dat middel was tot nu toe slechts op één patiënt toegepast. Wat moest die arme man zeggen, ‘ja’ natuurlijk. Vanaf dat moment ging het beter en toen de beademing eruit ging kwam ik ‘terug’. Mijn man was er ook, en ik vroeg hem waar hij was gebleven?”
En toen? Naar huis?
“Nee, ik moest eerst naar een zorghotel. Een akelige lege kamer, ik mocht geen bezoek ontvangen en werd één keer bezocht door een arts. Het was daar vreselijk en ik wilde weg. Om dit te kunnen beoordelen, moest ik zes keer de trap op- en aflopen. Dat was heel heftig, maar mijn wil was blijkbaar sterk, al moest ik op één teen gaan, het zou me lukken. En gelukkig, ik mocht naar huis! Ik moet nog wel geregeld naar de nazorgpoli Corona. Inmiddels was het 4 mei. En ik realiseerde me toen hoe mijn man en zoon zich moeten hebben gevoeld. Tijdens de slechte periode op de IC waren ze doodsbenauwd dat ik het niet zou halen en het was ook kantje boord.”
Hoe gaat het nu?
“Met kleine stapjes en extra voeding, ga ik goed vooruit. Ik ben wel geschrokken van mezelf, ik ben negen kilo afgevallen en dat is goed te zien aan mijn lichaam. Ik sport weer en het komt allemaal goed. We zien elkaar op de golfbaan.”

Terug naar vorige pagina