Jaarvergadering en veel meer

Maar we kijken ook vooruit om onze vereniging veilig door de komende jaren te loodsen. Naast ledenbestand, corona, klimaat, om maar een paar onderwerpen te noemen die financiële consequenties kunnen hebben, moet er ook nog onderhoud en zelfs vernieuwing worden gepleegd. Niet alleen aan de baan ‘onze core business’, maar ook aan een aantal andere zaken als sanitaire voorzieningen. In de novembervergadering willen we met een aantal voorstellen komen waarvoor we jullie instemming vragen. Nu al staan er twee documenten op onze site over het voorstel voor de vernieuwing van een aantal greens.

En wat de dagelijkse gang van zaken betreft en de handhaving van de anderhalve meter, handen wassen en het ontsmetten: het gaat eigenlijk best wel goed. Al wil ik er wel op aandringen dat we daar met zijn allen op blijven letten!
Let wel: Het is de bedoeling dat iedereen zich hieraan houdt. Wanneer één persoon daar minder belang aan hecht en dus dicht bij een ander gaat staan, wordt die ander misschien ongewild blootgesteld aan een risico wat hij of zij wèl belangrijk vindt om te vermijden.

Inmiddels zijn we gewend geraakt aan het elektronisch reserveren van een starttijd. En dat blijft nog even zo met de anderhalve meter. Puntje van aandacht: als je ondanks een geboekte starttijd toch niet gaat spelen, verwijder dan die starttijd uit je dashboard, zodat de opengevallen plaats door iemand anders (of anderen) kan worden ingenomen. Het is ook heel eenvoudig: je klikt op je reservering en dan op de groene knop ‘annuleren’.

Van veel leden krijgen we te horen dat het zo rustig is in de baan, met weinig opstoppingen en zelfs ‘het starten op hole 10’ lijkt niet meer een onderwerp te zijn waarvoor oplossingen moeten komen. Want we hebben kunnen constateren dat maar 15% van de geboekte flights 18 holers zijn. Dat betekent dus gemiddeld 1 maal per 5 kwartier een flight van 18 holers. Degenen die twee keer 9 holes boeken, omdat ze meer tijd willen of denken nodig te hebben, zijn niet opgenomen in deze 15%. En als het eens een keertje misgaat bij hole 10, moet misschien ‘het ritsen’ maar het nieuwe normaal worden.

Komt de spiraal ooit terug? Daarover gaat uiteindelijk de ledenvergadering, want die is nu eenmaal de baas in een vereniging. Misschien een elektronische spiraal, want zoveel is nu wel duidelijk: meten is weten en dus een belangrijk instrument voor het besturen van onze vereniging.

Blijf vooral genieten van onze mooie baan, gezonde golfsport en gezellige terrassen!
Geert Jan Mantel

Klik hier voor de pagina met de documenten financiële verantwoording over 2019.

Terug naar vorige pagina