Jaarkaart

De inschrijving voor de jaarkaart 2020/2021 is geopend op 1 mei 2020.

Lees ook de Algemene voorwaarden Jeugdjaarkaart 2020/2021.

English version

Inschrijfformulier

Indien het inschrijfformulier niet opent, vraag dit formulier dan op bij het secretariaat: secretariaat@rozenstein.nl.


.

Kosten Jeugdplan/Jaarkaart

Onder voorbehoud van wijzigingen, zijn dit de kosten voor een eerste jaar:

Contributie € 470,–
NGF bijdrage € 9,00
Teampot € 75,–
E-range key € 10,–
Jeugd golftenue TBC 1)

1) Jeugd golftenue kunt u bij de Jeugdcommissie bestellen.

Jeugdplan

Rozenstein is door de NGF officieel gecertificeerd als “committed to jeugd”. Dit houdt in dat de vereniging heeft aangetoond een structurele jeugdopleiding aan te bieden, waarbij de opleiding beantwoordt aan de door de NGF gestelde doelen om het jeugdgolf in Nederland op een hoger niveau te brengen. Teamleiders krijgen aan het begin van het seizoen een opleiding die hen in staat brengt de teams optimaal te begeleiden.

Onder het motto “Trainen, Spelen en Plezier” leidt de jeugdcommissie de jeugd op via het “negen stappen plan” van de NGF. De jeugd komt op Rozenstein binnen op basis van een jeugdjaarkaart. De Jeugdjaarkaart is er voor kinderen van 7 tot 21 jaar. Alle jeugd die zich aanmeldt wordt uitgenodigd op de openingsdag eind augustus/begin september, waar wordt bekeken welk niveau het kind heeft.

Trainingen worden gegeven in teamverband door de professionals Eduard Schwarz en Huite Hak. Teamleiders ondersteunen de trainingen en begeleiden de groepen niet alleen tijdens die trainingen maar ook bij de wedstrijden en overige evenementen gedurende het jaar.
Kinderen worden ingedeeld op basis van leeftijd en golfervaring en er wordt getraind in groepen van maximaal zeven. De trainingen worden op een vast tijdstip gegeven en vallen zoveel mogelijk buiten de schoolvakanties. Gedurende de winter zal er een korte trainingsstop zijn.

Jaarkaart

Verlenging van de jaarkaart is afhankelijk van enthousiasme, inzet, aanwezigheid en naleving van de golfregels en etiquette. Bij een opkomst van minder dan 75% bij de trainingen en wedstrijden zal, na overleg met de ouders en het desbetreffende kind, overwogen worden de jaarkaart niet te verlengen.

 • Voor de jeugd op jaarkaartbasis zijn alle oefenfaciliteiten vrij toegankelijk.
 • Voor de jeugd op jaarkaartbasis in het bezit van een EGA Handicap (HCP) van 54 en lager is de hoofdbaan vrij toegankelijk, daarbij dient “de rode schijf” met committed to jeugd sticker duidelijk zichtbaar te zijn.
 • Jeugd in het bezit van een EGA Handicap van 55 mag onder begeleiding van een jeugdcoach, een volwassene in het bezit van een EGA Handicap van 54 of lager of een jeugdlid met een handicap lager dan 36, oefenen op de grote baan.

Regelles

Voor de kinderen, jonger dan 14 jaar, die de mogelijkheid geboden wordt een EGA handicap van 54 te halen, organiseert de Jeugdcommissie van Rozenstein speciale middagen/avonden om het theoriegedeelte te leren. Deze negen (9) regellessen zijn verplicht. Wanneer kinderen, zonder geldige redenen, niet deelnemen aan één of meerdere lessen is het ter beoordeling aan de Jeugdcommissie of zij al dan niet tot de baan kunnen worden toegelaten.

Kinderen van 14 jaar en ouder zijn van harte welkom om deze regellessen bij te wonen. Zij dienen echter wel het officiële theorie-examen bij de Regel- en Handicapcommissie van Rozenstein af te leggen.

E-range key ballenautomaat

Jeugd van Rozenstein koopt een speciale gele E-range key die dagelijks recht geeft op 120 gratis oefenballen op de driving range. Niet gebruikte oefenballen vervallen op de sleutel. De gele sleutels hebben een geldigheidsduur van telkens een jaar. Indien het kind deel blijft uitmaken van het jeugdplan (als jeugdkaarthouder of jeugdlid) wordt de geldigheid van de sleutel met een jaar verlengd.

Indien een jeugdkaarthouder ophoudt met golf of lid wordt en niet langer deel uitmaakt van het jeugdplan, kan de gele sleutel ingeruild worden voor hetzij de € 10,– borg of (indien er sprake is van een lidmaatschap buiten het jeugdplan om) een groene E-range key.

Jeugd golftenue

De Jeugdcommissie heeft voor de kinderen van het jeugdplan speciale jeugdpolo’s, truien en -jacks laten maken. De jeugdkleding is geborduurd met het Rozenstein logo en is te koop bij de Jeugdcommissie.
Er wordt verwacht dat de kinderen komen trainen in een shirt met polokraag. Trainingspakken, ‘acid wash’ jeans broeken met rafels of scheuren zijn niet toegestaan.

Participatie ouders

Ouders worden verzocht de kinderen tijdens de lessen niet te begeleiden tenzij ze zich opgeven als teamleider. Mocht u hiervoor interesse hebben dan verzoeken wij u ons te mailen: jeugdcommissie@rozenstein.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Tijdens wedstrijden en andere evenementen verwachten wij van de ouders dat zij de organisatie ondersteunen in de vorm van begeleiding door de baan, ontvangst bij wedstrijden en overige zaken. Ouders worden standaard niet ingedeeld in de flight van hun kind tijdens wedstrijden.

Afmelden jeugdlessen

Het gebeurt met een zekere regelmaat dat jeugdleden niet op de golflessen verschijnen zonder zich af te melden. Dit is vervelend voor het team, de teamleider en de pro. Wij verzoeken jullie om, indien je verhinderd bent, je af te melden bij je teamleider. Indien kinderen zich meerdere malen “vergeten” af te melden, kunnen er door de Jeugdcommissie sancties worden opgelegd.

Spelregels

 • Wanneer de training onverhoopt niet doorgaat, wordt dit zo snel mogelijk via de site bekend gemaakt.
 • Mocht een training op het allerlaatste moment niet doorgaan, dan laat de teamleider je dit via mail of sms weten.
 • Een kwartier voor het begin van de training ben je aanwezig.
 • Neem de golfetiquette in acht, zowel op de baan, als in en rond het clubhuis.
 • Clubhuis etiquette: Voeten vegen, pet/cap af en gebruik van mobieltjes uitsluitend buiten.
 • Na de training is er ruim een half uur tijd om samen met je team en teamleider nog wat te drinken en de afgelopen training te bespreken. Dit betekent dat een training van 1½ uur ruim 2 uur in beslag neemt. Alleen met een goede reden kan hiervan afgeweken worden.
 • Houdt goed de uiterste inschrijfdata in de gaten van wedstrijden en andere evenementen.
 • Veiligheid is het allerbelangrijkste bij de trainingen. Luister goed naar de aanwijzingen en raadgevingen van je teamleider en pro en volg deze op.
 • De putting green, oefenbunkers, oefenholes, pitch en putt en de grote baan zijn bedoeld om te oefenen en niet om te gebruiken als hockeyveld, renbaan of visvijver.

Mochten er vragen zijn dan beantwoorden wij deze graag: jeugdcommissie@rozenstein.nl.

Terug naar vorige pagina